Does anyone know what this texture error is? Created 3 weeks ago2020-09-01 13:31:10 UTC by I have a plan I have a plan

Created 3 weeks ago2020-09-01 13:31:10 UTC by I have a plan I have a plan

Posted 3 weeks ago2020-09-01 13:31:10 UTC Post #344681
Hello everyone!

So, back at it again in the OG texture work. But I've stumbled across a strange bug.
Bonus points if you know what game the base textures are sampled from :)Bonus points if you know what game the base textures are sampled from :)
The black line is present in both gl_texturemodes. When I switch to a normal texture (Like tiled ground or something) the glitch isn't present.
Anyone have an idea whats causing this?
Posted 3 weeks ago2020-09-01 17:48:01 UTC Post #344682
Happened to me on angled terrain in red erosion map, where my textures were flipped one away from the other. The explanation i was given was "its a bug in the opengl code". It also happens to me with transparent textures like trees where it draws a thin black line at the top, or bottom depending on the orientation. The said errors did not appear while the game was in Software render mode.
Stojke StojkeUnReal
Posted 3 weeks ago2020-09-01 19:37:40 UTC Post #344683
That is caused by linear texture filtering, where the edges between each individual pixel are blurred. OpenGL does not care about the texture boundaries, nor any neighbouring faces, so it blurs every single pixel in the texture.
If you use gl_texturemode gl_nearest_mipmap_linear, this should be gone.

Otherwise, you probably have no option but to shift the texture 1 or 2 texels toward that other texture, so you can prevent the artifact from appearing.
Admer456 Admer456If it ain't broken, don't fox it!
Posted 3 weeks ago2020-09-03 04:24:17 UTC Post #344690
Thanks for the advice lads! I'll implement it!
Maybe I should Remip them in Wally!
You must be logged in to post a response.